vrijdag 24 januari 2014

Eend neemt zijn eerste stappen op een 3D geprinte poot - Na verlies van poot door gevecht met kip

Het eendje, Dudley genaamd, verloor na een gevecht met een kip zijn broer en poot. De vooruitzichten voor Dudley zagen erop zijn minst niet al te best uit. Echter, dankzij de 3D-printtechnologie, heeft het Canadese eendje een nieuwe poot gekregen en daarmee een nieuwe kans op een normaal leven.
Zo verloor Dudley zijn poot
Geboren op 19 augustus 2013, werd Dudley in een kippenren geplaatst met enkele kippen. De agressieve kippen vielen Dudley en zijn broer aan. Zijn broer stierf en de poot van Dudley was zwaar beschadigd. Daardoor verloor Dudley zijn voet en een deel van zijn poot. Gelukkig kon Dudley nog wel zwemmen, maar op land had hij veel moeite om zich voort te bewegen.

Gelukkig loop Dudley nu al 3,5 week rond. En het gaat heel goed met hem. De poot werd gespiegeld met Dudley's goede poot om verzekerd te zijn van de zelfde maat. Het eerste 3D ontwerp was onnodig complex en had een verkeerde hoek. Er werd een nieuwe poot ontworpen, een veel eenvoudigere versie. De hoofdstructuur zoals bovenpoot, onderpoot, verbindingspen zijn gemaakt van ABS. De zwemvlies is gemaakt van zacht en flexibele rubberachtig materiaal. Door de rubberachtige zwemvlies is het neerzetten en optillen van de voet makkelijker.

Het is heel makkelijk om gedurende zijn leven nieuwe poten voor hem uit te printen. De 3d bestanden staan op onderstaande website, zodat iedereen het bestand kan downloaden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten